Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да дадем Юга на никого и морето ще бъде украинско

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога записа видеопослание от влака през нощта по традиция още от началото на войната той прави послание към украинския народ всекидневно.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6047
Вчера Зеленски посети предните позиции в Николаевска област, самия Николаев, както и Одеска област. От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари украинският президент рядко пътува отвън Киев. Според уеб страницата на институцията Зеленски е разгледал административната постройка в Николаев, потърпевша от ракетен обстрел, и е посетил локална болница. По-късно беше оповестено известие и за Зеленски в Одеска област.

" Разговарях с нашите бранители: военни, служители на реда, национална армия, терористична отбрана. Настроението им е решително и не се съмняват в успеха ни. Няма да дадем Юга на никого, ще си върнем всичко, което имаме, и морето ще бъде украинско, ще бъде безвредно ", сподели Зеленски.

Междувременно кметът на Киев Виталий Кличко, който дружно с президента се трансформира в емблема на украинската опозиция и удържането на Киев, съобщи, че мирните договаряния с Русия ще бъдат вероятни единствено след изтеглянето на съветските войски. " Отдаването на част от украинската територия на руснаците не е компромис. ", показва той пред сътрудник на BBC. Кличко участва на погребението на 24-годишния Роман Ратушний, деятел за битка с корупцията, който при започване на юни беше погубен като доброволец покрай Изюм в Харковска област.

Кричко повтори думите на президента Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, който също показва изтеглянето на съветските военни до границите от 24 февруари като главно изискване за обновяване на договарянията.

Някои украински чиновници показаха частни опасения, че западните съдружници могат да принудят страната им да подписа спокойно съглашение с Русия в подтекста на световните проблеми с доставките на храни и сила.

" Повече от сигурен съм, че ще бъдем подготвени да беседваме с руснаците за някакъв компромис. Ако и последният съветски боец напусне Украйна, е време да приказваме. Но към момента не. Руснаците би трябвало да изоставен родината ни ", декларира Кличко.

Кметът на Киев и някогашен международен първенец по бокс съобщи също, че войната е покруса освен за украинците, само че и за руснаците и Русия: " Сега хората не го схващат, само че съм сигурен, че доста скоро ще схванат действителността. Руснаците умират - защо? За упоритостите на Путин? " " Обединението към Украйна и всички демократични страни ще бъде ключът към мира и свободата в Европа ", декларира Кличко.

Президентът Зеленски в Одеса е разискал и сигурността на пристанищата и опцията за експорт на агропромишлени артикули.

" Нашата позиция е ясна и непроменена: незабавно щом сигурността може да бъде обезпечена с интернационално ходатайство, Украйна ще направи всичко допустимо, с цел да противодейства на продоволствената рецесия в света поради съветската война ", цитира думите му " Украинска истина ".

Организация на обединените нации и други интернационалните организации предизвестиха за опасността от апетит в някои страни заради блокирания експорт на украинско зърно, като упрекнаха за това Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР